Den nemmeste lasagne

Hjemme hos os elsker vi lasagne og vi har efterhånden lavet mange forskellige veganske lasagner, alle med succes. Denne er dog den nemmeste og billigste vi har lavet. Den er så lækker, kræver ikke særlig meget og så er ingredienserne så billige, og det er jo virkelig de ting vi ønsker i en travlt hverdag!

Giver et helt ildfast fad med lasagne

Ingredienser:

  • 250g røget tofu*
  • 1 stort løg
  • 3 fede hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 dl vand
  • 2 grønsags bouillonterninger
  • 0,5 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk løgpulver/hvidløgspulver
  • 1 pakke lasagneplader**

*Fx. Økolivet fra ALDI
** Sørg for at tjekke at de er uden æg

Sådan gør du:

Start med at tænd ovnen på 200 grader celsius.
Hak løget så fint som du nu ønsker det, brug evt en minihakker eller foodprocessor hvis du ønsker det helt finthakket. Vi foretrækker det finhakket hjemme ved os så vi bruger bare en minihakker. Kom løget i en gryde med lidt olie eller vand og svits det. I mens løget svitser (er det mon et ord?) skal du have ordnet tofuen. Man kan enten bare smudre tofuen med hænderne, ellers kan man gøre på samme måde som vi gjorde med løget og komme det i en minihakker eller foodprocessor. Hvis du vælger at bruge foodprocesser kan du starte med at komme både løg og tofu deri, og bare ordne det sammen og så komme det i gryden. Anyways – tofuen skal så i gryden og svitses sammen med løget et minuts tid. Kom derefter de to hakkede tomater og tomatpureen i. Skyl dåserne efter med vand for at få resten af tomaten ud og kom det i gryden også (ca. 1 dl vand i hver). Rør godt rundt og kom de 2 bouillonterninger i også. Nu skal sovsen bare smages til. Kom krydderierne i og rør godt rundt.

Find et ildfast fad frem og læg sovs og lasagne plader i efter hinanden og afslut med sovs, når der ikke er mere end til det sidste lag.

Du kan evt. rive vegansk ost over lasagnen hvis du foretrækker, eller komme spinat ind imellem lagene.
Kom så lasagnen i ovnen i 35 min. Derefter tag den ud og lad den køle i 5-10 min. tid.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

  1. Jeg har lavet din lasagne her til aften – nøjjs den er lækker! Og nem at lave.
    Den fik endda ros af min ikke-veganske kokke kæreste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.