Klassiske luftige og lækre fødselsdagsboller.
Der bliver omkring 12 boller.
Ingredienser:
- 500-600g mel
- 150g vegansk smør/margarine
- 3 dl plantemælk
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 50g gær
Sådan gør du:
- Start med at smelte plantesmøren og bland det med mælken. Stil dette til side (Dette kan gøres i en gryde, eller blot i mikroovnen)
- Smuldre gæren ud i en skål og tilsæt salt og sukker.
- Rør i det med en ske indtil gæren er opløst til en væske.
- Mærk om din mælkeblanding er varm – den skal være lunken før den tilsættes.
- Tilsæt blandingen og rør godt rundt.
- Lidt efter lidt kommer du mel i. Blandingen skal være sammenhængende, men må ikke blive for tør.
- Dæk skålen til og sæt den til hævning et lunt sted.
- Lad dejen hæve i 30 min.
- Fordel dejen i 12 lige store dele og form dem til runde boller.
- Kom dem på en bageplade og dæk dem til igen.
- Lad dem efterhæve i 20 min. (Tænd ovnen på 220 grader varmluft)
- Du kan pensle bollerne med plantemælk hvis du fortrækker det mere glatte overfladen, men du kan sagtens springe dette over. (Jeg pensler dem aldrig)
- Bag bollerne i 10-12 min til de er gyldne.
- Lad bollerne køle ned i 5-10 min og server.
Velbekomme!