Krigsfisk

Lækre veganske “fiske”fileter, som smager helt fantastisk. Opskriften stammer fra krigen, da man ikke kunne fiske, så man lavede krigsfisk i stedet for. Det er både nemt og billigt, og en lækker tilføjelse til julepålægget.

Der bliver omkring 10 stk.

Ingredienser:

  • 400-500g store pastinakker*

* Svarer ca. til to store pastinakker. Én pastinak giver ca. 5 krigsfisk.

Dejen:

  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • ½ tsk. karry
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • En knivspids røget paprika
  • 2 dl vand

Panering:

  • 2 dl panko
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader og gør en rist klar med bagepapir
  2. Skræl pastinakkerne og skær dem på langs i ½-1 cm. tykke stykker.
  3. Bag dem i ovnen i 10-15 min.
  4. Mens pastinakkerne køler ned kan du lave dejen.
  5. Bland alle ingredienser og tilsæt lidt vand ad gangen. Dejen skal være tyk nok til at hænge fast på pastinakkerne.
  6. Bland panko med salt og peber.
  7. Gør en pande klar med olie og varm den op på middel/høj varme.
  8. Vend pastinakkerne i dejen og bagefter i panko blandingen.
  9. Kom den på panden og steg indtil gyldenbrunt.
  10. Læg dem på et stykke køkkenrulle så de kan dryppe af.
  11. Forsæt med alle pastinakkerne.
  12. Server på rugbrød med remoulade*

* Du kan lave den lækreste remoulade ved at blande vegansk mayonnaise med piccalilly (luksus remoulade) – se billede nedenfor.

Jeg køber piccalilly i søstrene grene.
Vegansk mayo kan købes i bilka og føtex.

Velbekomme!

Opskriften er inspireret af Månebarnets “Fredsfisk“, men tilpasset til den måde jeg foretrækker at lave dem på.

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.