Lækre veganske “fiske”fileter, som smager helt fantastisk. Opskriften stammer fra krigen, da man ikke kunne fiske, så man lavede krigsfisk i stedet for. Det er både nemt og billigt, og en lækker tilføjelse til julepålægget.
Der bliver omkring 10 stk.
Ingredienser:
- 400-500g store pastinakker*
* Svarer ca. til to store pastinakker. Én pastinak giver ca. 5 krigsfisk.
Dejen:
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- ½ tsk. karry
- ½ tsk. paprika
- ½ tsk. spidskommen
- En knivspids røget paprika
- 2 dl vand
Panering:
- 2 dl panko
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader og gør en rist klar med bagepapir
- Skræl pastinakkerne og skær dem på langs i ½-1 cm. tykke stykker.
- Bag dem i ovnen i 10-15 min.
- Mens pastinakkerne køler ned kan du lave dejen.
- Bland alle ingredienser og tilsæt lidt vand ad gangen. Dejen skal være tyk nok til at hænge fast på pastinakkerne.
- Bland panko med salt og peber.
- Gør en pande klar med olie og varm den op på middel/høj varme.
- Vend pastinakkerne i dejen og bagefter i panko blandingen.
- Kom den på panden og steg indtil gyldenbrunt.
- Læg dem på et stykke køkkenrulle så de kan dryppe af.
- Forsæt med alle pastinakkerne.
- Server på rugbrød med remoulade*
* Du kan lave den lækreste remoulade ved at blande vegansk mayonnaise med piccalilly (luksus remoulade) – se billede nedenfor.
Velbekomme!
Opskriften er inspireret af Månebarnets “Fredsfisk“, men tilpasset til den måde jeg foretrækker at lave dem på.