Millionaires Peanutbutter Shortbread

Millionaires shortbread møder peanutbutter cups i denne lækre kage, der smelter på tungen. Mørdej, peanutbutter og ganache er en vinder kombination.

Der bliver til en 22×22 cm form og ca. 16 stk.

Ingredienser:

Bunden:

  • 230g vegan block
  • 300g hvedemel
  • 100g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt

Peanutbutterlag:

  • 300g cremet peanutbutter
  • 120g formelis
  • 6 spsk. sirup

Chokoladen:

  • 150 ml vegansk piskefløde
  • 300g mørk chokolade

Topping:

  • Flagesalt/middelhavssalt

Sådan gør du:

Bunden:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og klargør din form med bagepapir-
  2. Din smør skal være blød, gerne stuetemperatur.
  3. Pisk den med en el-mixer et minuts tid.
  4. Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk igen.
  5. Tilsæt din mel lidt efter lidt (massen vil være tør, og du kan med fordel bruge en dejskraber til at mase massen mere sammen. Ellers brug hænderne).
  6. Kom dejen i din form og prik den med en gaffel rundt omkring i dejen.
  7. Bag den i omkring 25-30 min, til dejen er let gylden i kanterne og på toppen.
  8. Lad den køle ned i minimum 30 min.

Peanutbutterlag:

  1. Kombiner alle ingredienserne i en skål og bland dem godt, til massen er ensartet.
  2. Fordel massen på din mørdejsbund og sæt formen i fryseren.

Chokoladen:

  1. Hak din chokolade til mindre stykker
  2. Varm dem i mikroovnen i små intervaller og rør godt i chokoladen indimellem.
  3. Tilsæt din piskbar, og rør godt rundt.
  4. Chokoladen og fløden skal blive til en ensartet masse.
  5. Hæld den udover peanutbutterlaget og jævn den godt ud.
  6. Drys med en smule flagesalt, og sæt formen på køl i minimum 1 time.
  7. Skær den ud til den ønskede portionsstørrelse – gerne 16 eller 18, da det er en tung dessert.

Bon appétit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.