Millionaires shortbread møder peanutbutter cups i denne lækre kage, der smelter på tungen. Mørdej, peanutbutter og ganache er en vinder kombination.
Der bliver til en 22×22 cm form og ca. 16 stk.
Ingredienser:
Bunden:
- 230g vegan block
- 300g hvedemel
- 100g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 knsp. salt
Peanutbutterlag:
- 300g cremet peanutbutter
- 120g formelis
- 6 spsk. sirup
Chokoladen:
- 150 ml vegansk piskefløde
- 300g mørk chokolade
Topping:
- Flagesalt/middelhavssalt
Sådan gør du:
Bunden:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og klargør din form med bagepapir-
- Din smør skal være blød, gerne stuetemperatur.
- Pisk den med en el-mixer et minuts tid.
- Tilsæt sukker og vaniljesukker og pisk igen.
- Tilsæt din mel lidt efter lidt (massen vil være tør, og du kan med fordel bruge en dejskraber til at mase massen mere sammen. Ellers brug hænderne).
- Kom dejen i din form og prik den med en gaffel rundt omkring i dejen.
- Bag den i omkring 25-30 min, til dejen er let gylden i kanterne og på toppen.
- Lad den køle ned i minimum 30 min.
Peanutbutterlag:
- Kombiner alle ingredienserne i en skål og bland dem godt, til massen er ensartet.
- Fordel massen på din mørdejsbund og sæt formen i fryseren.
Chokoladen:
- Hak din chokolade til mindre stykker
- Varm dem i mikroovnen i små intervaller og rør godt i chokoladen indimellem.
- Tilsæt din piskbar, og rør godt rundt.
- Chokoladen og fløden skal blive til en ensartet masse.
- Hæld den udover peanutbutterlaget og jævn den godt ud.
- Drys med en smule flagesalt, og sæt formen på køl i minimum 1 time.
- Skær den ud til den ønskede portionsstørrelse – gerne 16 eller 18, da det er en tung dessert.
Bon appétit!