Oreo cupcakes med lækker Oreo smørcreme. De er flotte, nemme at lave og så vil de uden tvivl imponere dine gæster.
Der bliver til 12 cupcakes
Ingredienser:
Cupcake:
- 125g sukker
- 75g æblemos eller mos banan
- 25g smeltet plantesmør
- 1 dl. plantemælk
- 1 spsk. æblecidereddike
- 25g kakaopulver
- 125g hvedemel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 8-10 knuste oreos.
Smørcremen:
- 150g vegan block
- 250g flormelis
- 12 oreos
- 3 spsk. plantemælk
Topping/pynt:
- 12 Oreos til toppen*
- Knuste Oreos*
* Kan udlades
Sådan gør du:
Cupcakes:
- Start med at tænde ovnen på 180grader
- Gør din papirmuffinsforme klar. (Kom dem gerne i en metal muffinsform. Dette vil hjælpe dem med at holde formen.)
- Smelt plantesmøren og stil den til siden.
- Kom dine Oreos i en pose en knus dem godt.
- Kom æblemos/most banan i en skål sammen med dit sukker.
- Pisk det godt og kom derefter smør, mælk og æblecidereddike i.
- Bland godt, og kom derefter de tørre ingredienser i.
- Pisk indtil massen er nogenlunde ensarter.
- Kom de knuste Oreos i dejen og bland en sidste gang.
- Fordel dejen i dine muffinsforme.
- Kom dem i ovnen i 14-16 minutter
- Når de er færdigbagt, skal de køle helt ned.
Smørcremen:
- Vej din vegan block af, og lad den stå ude i ca. 30 min.
- Skil dine Oreos fra hinanden og kom alt fyldet i en skål for sig selv.
- Kom småkagedelen i en pose og knus dem virkelig godt.
- Pisk din vegan block med en el-mixer indtil den opnår en luftig konsistens.
- Kom fylder fra dine Oreos i og pisk igen.
- Kom flormelis i, og pisk indtil du opnår en ensartet masse. Kom derefter din væske i.
- Pisk indtil smørcremen har opnået den rigtige konsistent.
- Tilsæt de knuste Oreos og pisk en sidste gang indtil de er inkorporeret i smørcremen.
- Kom din smørcreme i en sprøjtepose uden tyl.
- Klip et hul på 1,5 cm.
- Pynt dine afkølede kager.
- Top dem evt. af med en Oreo og server.
Velbekomme!