Squash Cupcakes

Hvis du ligesom mig er en fan af gulerodskage, squashkage eller måske bare cupcakes i sig selv, så vil du elske disse lækre squash cupcakes med den lækreste ostecreme på toppen. Og så er ens samvittighed måske heller ikke så slem når hovedingrediensen er en grøntsag? Skriv gerne i kommentarfelter hvad du synes, hvis du prøver at lave dem.

Skal måske lige nævne at jeg lavede både cupcakesog en kage ud af dejen, så er ikke helt sikker på hvor mange cupcakes der vil blive ud af dejen, men jeg gætter på en 20-24 stk. Ellers passer delen i en springform hvis man vil lave en kage i stedet for.

Ingredienser:

Muffins:
  • 175g æblemos
  • 250g sukker
  • 400g squash (ca. 2 stk)
  • 2,3 dl olie*
  • 320g hvedemel
  • 3 tsk. kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt

*Du kan bruge raps, solsikke, kokos osv, men også plantemargarine hvis du foretrækker det.

Glasuren:
  • 200g vegansk smøreost (Violife Creamy fx.)
  • 180g flormelis
  • 130g plantemargarine/vegan block
  • 2 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

Start med at tænd ovnen på 180 grader celsius.

Riv de to squash på et rivejern. I en tom skål kommer æblemosen og sukker i. Rør godt rundt. Derefter kan du komme squash og olie i og røre godt rundt igen. Kom mel i, lidt efter lidt og med den sidste omgang kommer du også kanel, salt, bagepulver og vaniljepulver i. Rør godt til dejen er ensartet og find på muffinsformene frem på en bageplade eller en muffins bageplade. Muffinsformene skal fyldes halvt op. Som nævnt tidligere er der nok omkring 20-24 men det kommer også an på hvilke forme du bruger.

Kom dem i ovnen og bag dem i ca. 15 min. Tjek dem efter de 15 min og stik en tandstik i. Hvis tandstikken ikke er ren når den kommer ud så giv dem 2 min. mere og prøv igen.

Hvis du hellere vil lave en kage i stedet, skal du bare bruge en springform, smøre den med fedtstof og komme dejen deri. Bag den i omkring 45 min. Tjek på samme måde beskrevet ovenfor.

For at lave glasuren kommer du plantemargarinen i en skål sammen med osten og pisker det godt med en el-mixer. Kom så de andre ingredienser i og pisk den luftig.

Når kagen er kølet HELT ned, kan du komme glasuren på.

God fornøjelse!

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

  1. Wow, de ser virkelig lækre ud Og det lyder som en nem opskrift. Jeg er i en “ingen-sukker-periode”, da jeg prøver at tabe mig efter at have født min søn Men ved næste lejlighed, hvor en lille kage er ’tilladt’ skal jeg helt sikkert bage disse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.