Den veganske udgave af “Danmarks Nationalret”. Lækker persillesovs, med saltet seitan og kogte kartofler. Det smager fantastisk!
Der bliver til 3-4 personer
Ingredienser:
Stegt Mums:
- Edgy Veggie Seitan (se billede nedenfor)
- 5 spsk gærflager
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1/3 tsk røget paprika
- ½ tsk paprika
- 7 spsk soya sauce
- 5 spsk olie
Persillesovs:
- 50g vegansk smør
- 1 dl hvedemel
- 3 dl vand
- 3 dl plantemælk
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 tsk salt
- Frisk peber
- 1 stor bundt persille eller 2 små
Kartofler:
- 1200-1500g kartofler
- Vand
- Salt
Sådan gør du:
Kartofler:
- Skræl eller skyl kartoflerne og sæt dem til at koge i en stor gryde med let saltet vand. De skal koge omkring 20 min alt efter størrelse. Du kan tjekke om kartoflerne er færdige ved at stikke en gaffel i en og se om den hænger fast. Hvis den falder af og du ikke møder modstand, er de færdigkogte.
- I mens kartoflerne koger kan du forberede seitan stykkerne.
Stegt Mums:
- Bland alle ingredienser sammen til marinaden til det er en ensartet masse. Smag gerne til og juster efter smag.
- Skær seitanblokken i finde og tynde skiver.
- Hæld marinaden over seitan stykkerne.
- Sæt en pande til at varme op på middelvarme.
- Kom de marinerede seitan stykker på panden samt resten af marinaden.
(Du kan også lave dem i ovnen. Så skal de bare på en bageplade og bages ved 200 grader og have 15 min på hver side.) - Steg dem indtil de er sprøde på begge sider.
- I mens seitanen steger, kan du lave sovsen (Husk at vende dem)
Persillesovs:
- Skyl og hak persillen, så den er klar.
- Smelt den veganske smør i en gryde og sæt den på middelvarme
- Kom mel i, og rør godt rundt.
- Svits gerne melklumperne en smule af, da det fjerner mel smagen.
- Kom vand i og pisk til massen er ensartet.
- Kom derefter bouillonterningen i, samt plantemælken.
- Pisk igennem hele tiden, så sovsen ikke brænder på.
- Kom persille i, og salt og peber.
- Tjek kartoflerne og seitanen, som gerne skulle være færdig.
- Hæld vandet fra kartoflerne, anret og server!
Velbekomme!