Trekornsboller – Koldhævede

Disse boller er en ny udgave af min oprindelige opskrift på koldhævede boller. Disse er fulde af korn, som du nok havde gættet af navnet, og de er perfekte til morgener når det skal gå lidt hurtigt.

Der bliver omkring 9-12 boller

Ingredienser:

  • 20g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 6 dl koldt vand
  • 2 spsk olie
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 2,5 dl havregryn
  • 6 dl hvedemel
  • Evt topping som birkes, solsikkefrø, sesamfrø mm.

Sådan gør du:

Om aftenen:

  1. Smuldre gæren i en stor skål sammen med salt og sukker.
  2. Dette får gæren til at smelte, og du kan nemt røre gæren ud.
  3. Kom derefter de 6 dl koldt vand i og rør godt rundt.
  4. Tilsæt olie, havregryn og kernerne og rør rundt igen.
  5. Kom mel i, 2 dl af gangen og rør rundt.
  6. Dette kan du sagtens bare gøre med en spiseske. Dejen skal ikke være fast, men gerne lidt grødligende.
  7. Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet natten over.

Om morgenen:

  1. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  2. Tag bolledejen ud af køleskabet og form enten 9 store boller eller 12 mere almindelig størrelse boller på bagepladen.
  3. Bollerne skal ikke være formes med hænderne, men bare “klattes” ned på bagepapiret og så kan man prøve at forme dem lidt med en ske.
  4. Kom ønskede topping på.
  5. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem hæve, imens ovnen varmer op (gerne omkring 15-20 min).
  6. Den skal varmes op på 225 grader, varmluft.
  7. Når ovnen er varm kommer du dem ind og bager dem i 15-20 min. ved de 225 grader.
  8. Lad bollerne køle i min. 15 min før du servere dem.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.