Disse er de bedste banan muffins jeg nogensinde har smagt, og vil virkelig gerne dele dem med jer, så I også kan sætte tænderne i disse lækre, luftige banan muffins!
Giver omkring 20-22 muffins
Ingredienser:
- 475g mel
- 2,25 dl plantemælk
- 2 spsk æblecidereddike
- 3 modne bananer*
- 2 dl olie
- 150g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk kanel
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 100-200 g hakket mørkt vegansk chokolade**
*De må gerne være plettede og brune, da de så er sødest og blødest.
**Brug gerne veganske chokoladeknapper i stedet, helst bagestabile.
Sådan gør du:
Start med at tænd ovnen på 180 grader varmluft, og gør dine muffinsforme klar på en bageplade eller i en muffinform. Hæld plantemælken i en skål sammen med æblecidereddiken og stil det væk. I en stor skål blander du mel, sukker, bagepulver, natron, kanel, vaniljesukker og salt. Pisk det med et piskeris til det er godt blandet og uden klumper. Mos bananerne, og kom dem i skålen, sammen med olien og mælken. Bland dejen med piskeriset, men vær forsigtig da dejen ikke skal overpiskes og gerne på være lidt tyk og klumpet. Vend chokoladestykkerne i dejen og kom dejen i formene. De skal fyldes 2/3 op, og der bliver ca. 20-22 alt efter hvor store dine forme er. Bag dem i ovnen i 12-14 minutter, til de er gyldenbrune.
Velbekomme!