Lækre chokoladesmåkager, perfekte til når der kommer gæster. De er nemme og hurtige at lave.
Der bliver omkring 24 småkager
Ingredienser:
- 120g vegansk smør
- 300g sukker
- 1 dl plantemælk
- 3 tsk vaniljesukker
- 1-3 spsk kakaopulver*
- 1 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 400g mel
- 100g hakket mørk chokolade
* Det er personlig preference hvor “chokolade agtigte” man vil have dem.
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
- Gør to bageplader klar med bagepapir
- Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål
- Bland det godt med en ske
- Kom plantemælken og kakaopulveret i og rør rundt.
- Tilsæt derefter mel, natron og bagepulver.
- Mærk efter hvordan dejen er. Den skal være blød, men en smule tør. Den må ikke hænge fast på hænderne.
- Hak chokoladen og kom den i. (Evt. undlad nogle stykker som du kan komme ovenpå de rullede småkager inden de skal i ovnen)
- Rul ca 24 småkager til små kugler og som 4×3 på en bageplade.
- Bag småkagerne i ovnen i 8-12 min*
* Det kommer an på om du foretrækker sprøde småkager eller mere bløde småkager. Jo længere tid de får, jo mere sprøde, og fladere bliver de. - Lad småkagerne køle i minimum 30 min på bagepladen inden de serveres.
Velbekomme!