Cookies med “nutella”

Lækre småkager med en midte af hasselnøddecreme.

Der bliver 10 cookies

Ingredienser:

  • 275g mel
  • 100g vegan block
  • 150g brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker 
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 ml. plantemælk
  • 100g Bionella (eller en anden vegansk nutella)
  • 20g chokolade knapper/hakket chokolade*
    * Kan undlades

Sådan gør du:

  1. Med to skeer laver du 10 små kugler af bionella, og kommer dem på en tallerken eller i et fad. (Hvis den er for blød og derved flyder ud – så kom den på køl i 30 min)
  2. Stil dem i fryseren minimum 30 min. og tag din vegan block ud fra køleskabet, så den kan blive blød.
  3. Pisk smør med en el-mixer
  4. Tilsæt brun farin og mælk og pisk igen
  5. Tilsæt mel, natron, bagepulver og vaniljesukker og pisk igen
  6. Tilsæt chokoladeknapperne og vend dejen til den er inkorporeret.
  7. Rul dejen sammen til kugler ca. 10 stk. og kom dem på en tallerken. (Vej gerne dejen og del vægten med 10, så dine småkager bliver så ensartet som muligt)
  8. Tag dine frosne bionella stykker ud af fryseren.
  9. Kom bionella stykkerne ind i midten af småkagekuglerne og rul dem runde.
  10. Placer dem på en tallerken eller i en beholder med bagepapir under, så de ikke fryser fast.
  11. Kom lidt chokoladestykker på toppen af småkagekuglerne.
  12. Kom dem ind i fryseren i min. 2 timer.
  13. Opvarm din ovn til 180 grader varmluft.
  14. Gør en bageplade klar med bagepapir og kom kuglerne over på bagepapiret
  15. Bag dine småkager i 12-15 min.
  16. Lad dem køle af i minimum 30 min.

Tip: Tag kun de småkager ud, som du vil lave. De kan holde sig i 3 måneder på frys, og så kan du altid tage én eller to småkager ud af gangen og nyde dem friskbagte.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.