Denne chokoladekage er den perfekte kage til chokoladeelskere. Den er flot, fuld af smag, og så er den også ret nem at lave.
Der bliver til en to-lags chokolade kage i 20cm forme.
Ingredienser:
Kagerne:
- 250g hvedemel
- 250g sukker
- 150g æblemos
- 50g plantesmør
- 1,5 dl plantemælk
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 dl kaffe (1 dl kogende vand med 1 spsk. instant kaffe)
- 3 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 3 tsk. vaniljesukker
- 50g kakaopulver
Smørcremen:
- 200g vegan block
- 350g flormelis
- 50g kakaopulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 0,25 dl kaffe (0,25 dl vand med 1 spsk. instantkaffe).
Sådan gør du:
Kagerne:
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Gør dine bageforme klar ved at smøre dem med fedtstof, og så bagefter komme mel ned i og ryste det rundt så det dækker bund og sider. (Dette skridt er super vigtigt, da det gør at de nemt slipper formen, uden at miste den firkantede bund.)
- Kom æblemos og sukker i en skål, og pisk det med et piskeris.
- Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken, æblecidereddiken og kaffen.
- Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver, natron og kakaopulver i.
- Pisk dejen i et stille tempo indtil den er ensartet.
- Fordel dejen lige i de to 20 cm. forme.
- Bag dem i 25 min. Tjek dem med en gaffel, tandstik eller andet.
- Lad kagerne køle ned.
Smørcremen:
- Stil din vegan block ud i stuetemperatur i en halv times tid.
- Kom ned i en skål og pisk den indtil den er luftig.
- Kom flormelis, kakaopulver og vaniljesukker i, gennem en si.
- Pisk smørcremen til den er sammenhængende og glat.
- Kom et par spiseskefulde af kaffen i og pisk videre. Smørcremen skal være blød og fast, og må ikke blive for tynd.
- Stil smørcremen på køl. i min 15 minutter.
Pyntning:
- Når kagerne er kolde, kan du skære dem til, hvis de har fået en rundet top. Dette gør det nemmere at skabe renere kanter med smørcremen.
- Kom en smule smørcreme på dit kagefad/tallerken eller hvad du har valgt til servering.
- Kom den ene af kagerne på, og læg et lag smørcreme ovenpå den.
- Kom derefter den anden kage ovenpå, med bunden øverst. Bunden har ofte en mere kantet form, og fungerer derfor bedst som top.
- Kom smørcremen ovenpå kagen og på siderne. Skrab let siderne af med en paletkniv eller en kageskraber, så formen bliver mere ren. Dette er nemmest hvis du drejer fadet samtidig med at du holder paletkniven på kagen.
- Skrab derefter let toppen af, så den bliver lige. Denne del er super svær at forklare, men har du problemer, kan du finde en masse youtube videoer der viser dette.
- Kom resten af smørcremen i en sprøjtepose, med den ønskede type tyl.
- Sprøjt smørcremen som ønsket til ekstra pynt.
- Lad kagen stå på køl i 30 min før den serveres.*
*Laves kagen på forhold, kan det være en god ide at tage den ud af køleskabet 20 min før servering.
Server den gerne med vaniljeis, friske bær, hindcærcoulis eller andet.
God fornøjelse!
Hvad har du puttet på de nederste kager som “glasur”. Det ligner noget karamel af en art – og har du evt. en opskrift liggende på det 🙂
Det er chokoladeganache