En rigtig klassiker som jeg husker fra min barndom. En lækker marzarin-agtig kage med lækker chokoladeglasur. Min søn kalder det for en Hulk kage, og er helt vild med, at den er grøn!
Der bliver til en kage i en ca. 22×32 form.
Ingredienser:
Kagen:
- 250g hvedemel
- 250g sukker
- 150g æblemos
- 50g plantesmør
- 2 dl plantemælk
- 2 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 tsk. mandelessens
- Grøn frugt/konditor farve (vær opmærksom på, om det er vegansk)
Glasuren:
- 140g vegan block
- 300g flormelis
- 50g kakaopulver
- 1 tsk. vanilje sukker
- ½ dl. kaffe (1 spsk. instant kaffe og ½ dl kogende vand)
Sådan gør du:
Kagen:
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Gør din bageform klar ved at smøre den med fedtstof, og så bagefter komme mel ned i og ryste det rundt så det dækker bund og sider. (Dette skridt er super vigtigt, da det gør at de nemt slipper formen)
- Kom æblemos og sukker i en skål, og pisk det med et piskeris.
- Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken og æblecidereddiken.
- Kom mandelessensen i og tilføj grøn frugt farve (Dejen skal blive meget grøn, ellers mister den meget af farven i ovnen)
- Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver og natron i.
- Pisk dejen i et stille tempo indtil den er ensartet.
- Fordel dejen i formen.
- Bag den i 15-20 min. Tjek den med en gaffel, tandstik eller andet.
- Lad kagen køle ned.
Glasuren:
- Stil din vegan block ud i stuetemperatur i en halv times tid.
- Kom ned i en skål og pisk den indtil den er luftig.
- Kom flormelis, kakaopulver og vaniljesukker i, gennem en si.
- Pisk smørcremen til den er sammenhængende og glat.
- Kom et par spiseskefulde af kaffen i og pisk videre. Smørcremen skal være blød og fast, og må ikke blive for tynd.
- Smør den ud på din afkølede kage og server.
Velbekomme!