Gulerodskage med osteglasur

Lækker gulerodskage med fyldig smøreost-ish glasur

Før jeg blev veganer var min yndlingskage en gulerodskage min mor lavede med osteglasur. Det er en virkelig ufattelig lækker kage og jeg besluttede mig derfor for, at den måtte jeg kunne veganisere. Det er selvfølgelig ikke nemt at få noget til at smage identisk, når man skifter så mange ingredienser ud, men alligevel er det lykkedes mig at lave en ligeså lækker vegansk gulerodskage med “oste”-glasur.

Der bliver til en 23×33 form (ca. 20 stk.)

Ingredienser:

Kage:
 • 1,5 dl kokosolie*
 • 290g / 2,5 dl æblemos
 • 300g brun farin
 • 380g revet gulerod
 • 2 tsk. kanel
 • 250g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 0,5 tsk salt

* Jeg vil anbefale en smagsneutral kokosolie. Du kan dog også sagtens bruge andet fedtstof end kokosolie. Fx Plantemargarine.

Glasur:
 • 200g Violife Original Creamy smøreost.
 • 150g vegan block
 • 300g flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

Kagen:
 1. Tænd ovnen på 180 grader.
 2. Forbered den form/de forme du gerne vil bruge – du kan evt smøre den med fedtstof eller komme bagepapir i. Hvis du bruger en non-stick er dette ikke nødvendigt.
 3. Kom kokosolie, æblemos og brun farin i en skål og rør det godt sammen.
 4. Kom derefter revet gulerod og kanel i og bagefter hvedemel, salt, natron og bagepulver.
 5. Rør dejen godt rundt til massen er ensartet og jævn.
 6. Kom massen i en form og bag den ved 30-45 minutter grader alt efter hvilken form/hvilke forme du bruger. Du kan tjekke om kagen er færdig ved at stikke en træ tandstik i kagen og se om den hænger ved. Hvis tandstikken er “ren” er kagen færdig.
Glasur:
 1. Kom smørodten og plantemargarinen i en skål.
 2. Pisk det med en elmixer.
 3. Kom derefter vaniljesukker i og så lidt af flormelisen af gangen til du har det hele i.
 4. Pisk det godt og kom derefter glasuren på, på den afkølede kage.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

3 Comments

 1. Denne kage er den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt (og min familie er enige). Du har lige gjort det endnu sjovere at være veganer 🙂

 2. Prøvede denne opskrift i sidste uge, og jeg er enig med overstående! Den bedste gulerodskage jeg nogensinde har smagt <3
  Tak for at dele denne opskrift med omverdenen

 3. Den ser lækker ud!

  Du må undskylde, men jeg har nogle spørgsmål, og jeg forstår godt hvis de ikke lige er til at besvare. 🙂

  Jeg tænker på at lave den til en bryllupsreception, men som en kage i to lag. Så jeg skal nok lave ekstra af cremen. Men tror du bare at jeg kan hælde dejen i en springform og så dele kagen i to bagefter? Eller bør jeg lave dobbeltportion, og bage det i to forme (for at bevare samme bagetid, for ellers ved jeg ikke hvor lang tid den skal have)?

  Og har du prøvet at lave den glutenfri?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.