Kanelkage

Svampet kanelkage med fyldig chokoladeglasur

Efter jeg blev veganer er jeg begyndt at elske at bage. Jeg har aldrig før rigtig kunne finde ud af det, men nu går det bare rigtig god og vi er blevet kage afhængige hjemme hos os. Jeg manglede derfor en god opskrift på kanelkage, men alle dem der normalt bliver brugt i min familie, indeholder animalier. Så jeg satte mig for at lave en veganiseret kanelkage og det endte rigtig godt!

Der bliver til en stor springform eller firkantet form 25×30

Ingredienser:

Kagen:
  • 400g sukker
  • 400g hvedemel
  • 4 tsk. kanel
  • 2 tsk. natron
  • 4 dl plantemælk
  • 5 spsk. æblecidereddike
  • 125g plantemargarine
Glasur:
  • 375g flormelis
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75g blød plantemargarine
  • 6 spsk. kaffe

Sådan gør du:

  1. Start med at tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Gør din form klar, ved enten at smøre den eller komme bagepapir i.
  2. Bland derefter plantemælken sammen med æblecidereddiken, og lad den stå men du forbereder resten. Det skal nemlig agere som en slags kærnemælk.
  3. Smelt plantemargarinen og lad den stå.
  4. Så blander du alle de tørre ingredienser i en skål; sukker, hvedemel, natron og kanel.
  5. Tilsæt den smeltede plantemargarine og plantemælken og rør godt rundt.
  6. Kom massen i formen og bag den i 25-30 min.
  7. Når kagen er færdig skal den køle helt ned før du kan komme glasuren på.
  8. For at lave glasuren, blandes alle ingredienserne til det er en jævn masse og kommer på kagen.

Voila!

Josefine Oehlenschlæger

22 Comments

  1. uhm lækker nem kage 🙂 personligt kan den godt tåle lidt mere kanel, men det er jo en smagssag

  2. Har du erfaring med at bage den glutenfri og hvis, hvilken mel vil du anbefale?

  3. Ville du tro man kunne bruge raps eller olivenolie i stedet og kan man undlade eddiken, eller bruge alm. eddike eller hvor kan æbleeddiken købes øko?

    • Jeg anbefaler, at bruge de ingredienser der står i opskriften, men du kan prøve, at bruge raps eller solsikke. Dog kan du ikke bruge eddike i stedet, det skal være æblecidereddike. De kan købes alle steder, men jeg er ikke klar over hvor du præcis kan købe økologisk.

  4. I din opskrift skriver du man skal bruge æble eddike men i en af dine kommentarer skriver du man skal bruge æblecidereddike, det er to forskellige ting og jeg er derfor i tvivl omkring hvilken en af delene jeg skal bruge?
    Jeg glæder mig nemlig super meget til at få den bagt:)

  5. Jeg glæder mig super meget til at bage denne kage men der er en ting jeg er i tvivl omkring. I din opskrift skriver du at man skal bruge æbleeddike men i en af dine kommentarer skriver du at man skal bruge æblecidereddike, det er to forskellige ting og jeg er derfor i tvivl omkring hvilken en af delene jeg skal bruge?
    Tak på forhånd:)

    • Hejsa Mascha, du skal bruge æblecidereddike. Jeg retter det lige. God bagelyst!

  6. Det er simpelhen en sikker vinder hvergang!
    Det er altid den jeg laver når jeg skal imponere “ikke veganere”!
    Så god

  7. kan jeg bage den dagen før den skal bruges? og self vente med glasuren til på dagen 🙂

    • Det kan du sagtens! Men du kan dog også sagtens komme glasur på, efter den er kølet ned. Kagen bliver ikke dårligere af, at blive serveret dagen derpå.

  8. Det er blevet en af yndlingskagerne her i familien, også for dem, der ikke spiser plantebaseret tak for en god opskrift

    • Hej Hanne.
      Du kan bruge alle slags.
      Jeg bruger som regel soya, soya med vanilje, ris eller havre.

  9. Hej Josefine
    Jeg kan ikke helt finde ud af, om de 6 spsk. kaffe er “kaffe der der lavet” eller 6 spsk. rå instant kaffe pulver?

    Mvh. Louise

    • Hvis det er til en bradepande til en ovn, så skal du lave dobbelt portion 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.