Der bliver ca. 12 cupcakes
Ingredienser:
Cupcakes:
- 125g sukker
- 75g æblemos
- 25g vegansk smør
- 1 dl. plantemælk
- 1 spsk. æblecidereddike
- 3 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 125g mel
Hindbærsmørcreme:
- 100g vegan block (stuetemperatur)
- 300g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100g hindbær (frosne eller friske)
Forslag til toppings:
- Hindbær
- Frysetørret hindbær
- Mynteblade
Sådan gør du:
Cupcakes:
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og gør dine muffinsforme klar.
- Smelt din smør, og bland plantemælken med æblecidereddiken
- Kom din sukker og æblemos i en skål og pisk det godt sammen med et piskeris.
- Kom smør og plantemælksblandingen op i skålen, og pisk godt igen.
- Tilsæt vaniljesukker og mel og bland massen, til den er ensartet.
- Kom bagepulver og natron i skålen, og vend massen et par gange.
- Fordel dejen i dine muffinsforme. De skal fyldes ca 3/4 op.
- Bag dine muffins i omkring 12-14 minutter.
- Lad dem køle ned.
Hindbærsmørcreme:
- Tag din vegan block ud af køleskabet i god tid så den er stuetemperatur.
- Blend dine hindbær til en væske og sigt væsken, så alle kerner er sorteret fra.
- Pisk din vegan block i nogle minutter til den er mere luftig og bliver lidt lysere i farve.
- Sigt din flormelis, og tilsæt halvdelen af den. Pisk godt til massen er ensartet.
- Gentag med den sidste halvdel af flormelissen.
- Tilsæt to spiseskefulde hindbær, og pisk igen til massen er ensartet.
- Pynt dine cupcakes som ønsket, med en fin tyl, og top dem af med noget af hindbær pureen og dine valgte toppings.
Tip: Tag altid dine cupcakes ud fra køleskabet minimum 10 min. før servering.
Bon appétit!