Hindbær cupcakes

Der bliver ca. 12 cupcakes

Ingredienser:

Cupcakes:

  • 125g sukker
  • 75g æblemos
  • 25g vegansk smør
  • 1 dl. plantemælk
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 125g mel

Hindbærsmørcreme:

  • 100g vegan block (stuetemperatur)
  • 300g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100g hindbær (frosne eller friske)

Forslag til toppings:

  • Hindbær
  • Frysetørret hindbær
  • Mynteblade

Sådan gør du:

Cupcakes:

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og gør dine muffinsforme klar.
  2. Smelt din smør, og bland plantemælken med æblecidereddiken
  3. Kom din sukker og æblemos i en skål og pisk det godt sammen med et piskeris.
  4. Kom smør og plantemælksblandingen op i skålen, og pisk godt igen.
  5. Tilsæt vaniljesukker og mel og bland massen, til den er ensartet.
  6. Kom bagepulver og natron i skålen, og vend massen et par gange.
  7. Fordel dejen i dine muffinsforme. De skal fyldes ca 3/4 op.
  8. Bag dine muffins i omkring 12-14 minutter.
  9. Lad dem køle ned.

Hindbærsmørcreme:

  1. Tag din vegan block ud af køleskabet i god til så den er stuetemperatur.
  2. Blend dine hindbær til en væske og sigt væsken, så alle kerner er sorteret fra.
  3. Pisk din vegan block i nogle minutter til den er mere luftig og bliver lidt lysere i farve.
  4. Sigt din flormelis, og tilsæt halvdelen af den. Pisk godt til massen er ensartet.
  5. Gentag med den sidste halvdel af flormelissen.
  6. Tilsæt to spiseskefulde hindbær, og pisk igen til massen er ensartet.
  7. Pynt dine cupcakes som ønsket, med en fin tyl, og top dem af med noget af hindbær pureen og dine valgte toppings.

Tip: Tag altid dine cupcakes ud fra køleskabet minimum 10 min. før servering.

Bon appétit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.