Der bliver 12 hvedeknopper
Ingredienser:
- 30g gær
- 30g sukker
- 1 tsk salt
- 2,5 dl plantemælk
- 75g vegan block
- 1 tsk kardemomme
- 500g hvedemel
Sådan gør du:
- Smuldre gæren i skålen og tilsæt salt og sukker.
- Rør godt rundt til gæren er opløst.
- Lun plantemælken, enten i en skål i mikroovnen eller i en gryde.
- Smelt smør og kom det det i skålen sammen med plantemælken
- Rør rundt.
- Kom halvdelen af melet i, sammen med kardemomme
- Rør godt rundt og tilsæt den anden halvdel.
- Ælt dejen godt til den er ensartet og glat. Kom gerne en smule mere mel i, hvis den stadig er klistret.
- Sæt den til at hæve overdækket i 30 min.
- Gør en brandepande klar med bagepapir.
- Efter de 30 min skal dejen deles i 12 lige store stykker. (Jeg vejer dem af, for at sikre mig at de er lige store)
- Rul hver stykke og form den til en bolle.
- Kom alle 12 stykker i bradepanden.
- Sæt den til at hæve overdækket i 2 timer. Bollerne skal fordobles i størrelse så de rører hinanden.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bag bollerne i 15-20 min indtil de er let gyldne
- Tag dem ud af formen og lad dem køle ned.
Velbekomme!
Hvor lang tid holder disse boller sig friske og lækre? Bliver de f,eks. lidt tørre næste dag?
De er stadig lækre dagen efter, hvis de er i en lufttæt beholder/pose.