En lækker chokoladekage med jordbærmousse.
Der bliver til 12-15 personer.
Ingredienser:
Kagen:
- 150g æblemos
- 250g sukker
- 50g plantesmør
- 2 dl plantemælk
- 2 spsk. æblecidereddike
- 50g kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 3 tsk. vaniljesukker
- 250g mel
Mousse:
- 2 breve vegegel fra Dr. Oetker
- 300g optøet el. friske jordbær
- 50g sukker
- 250 ml. Alpro piskbar
Ideer til pynt:
- Jordbær
- Blomster
- Andre friske bær
Sådan gør du:
Kagen:
- Start ovnen på 200 grader varmluft
- Gør en springform klar med bagepapir i bunden og smør siderne.
- Kom æblemos og sukker i en skål og pisk med et piskeris
- Kom derefter det smeltede plantesmør, plantemælken og æblecidereddiken i skålen og rør godt rundt.
- Tilsæt mel og kakaopulver og rør dejen til den er ensartet.
- Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og natron og vend dejen til den er jævn. (Pas på med at overpiske da det ødelægger luftigheden.)
- Bag den i ovnen i 25-30 min. Eller indtil kagen er gennembagt.
- Lad den køle helt ned. Sæt den eventuelt i køleskabet.
Mousse:
- Pisk alproen til den er helt stiv. Pisk på høj hastighed.
- Tilsæt gerne omkring 10 dråber citronsaft for at hjælpe den på vej.
- Kom dine optøet jordbær i en blender sammen med sukkeret og blend til massen er ensartet og jævn.
- Tag 2 dl. fra og kom dem i en gryde sammen med de to breve med vegegel. Pisk godt indtil massen er ensartet.
- Bring gryden til kog og pisk indtil massen er blevet tyk.
- Kom resten af den blendede jordbærmasse i flødeskummet sammen med massen fra gryden og rør godt i det, indtil massen er helt ensartet. (Det er vigtigt, at den er blandet godt, så gelen er fordelt ud i hele massen.)
Sammensætningen:
- Jeg vil anbefale dig at bruge kageplast/kagefolie til sammensætningen. (Det er dog ikke nødvendigt hvis din springform er høj nok)
- Sæt det ned i springformen, så den er rundt om hele kagen.
- Skær evt. jordbær ud og placer dem langt plasten.
- Kom derefter jordbærmoussen på kagen og glat den ud.
- Sæt kagen på køl i minimum 2 timer, eller på frys i minimum 30 min før du serverer.
Velbekomme!
Jeg kan ikke se størrelsen på springformen i opskriften og det er jo ret afgørende
22-28 cm, alt efter hvilken tykkelse du ønsker kagen i.