Der bliver 12 juleboller
Ingredienser:
- 30g gær
- 30g sukker
- 1 tsk. salt
- 2,5 dl plantemælk
- 75g vegansk smør
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. kardemomme
- 500g hvedemel
- 100g chokoladeknapper/hakket chokolade
Sådan gør du:
- Smuldre gæren i skålen og tilsæt salt og sukker.
- Rør godt rundt til gæren er opløst.
- Lun plantemælken, enten i en skål i mikroovnen eller i en gryde.
- Smelt smør og kom det det i skålen sammen med plantemælken. (Tjek at mælkeblandningen er lillefingervarm)
- Rør godt rundt.
- Kom halvdelen af melet i, sammen med kardemomme, vaniljesukker og kanel.
- Rør godt rundt og tilsæt den anden halvdel, sammen med den hakkede chokolade.
- Ælt dejen godt til den er ensartet og glat. Kom gerne en smule mere mel i, hvis den stadig er klistret.
- Sæt den til at hæve overdækket i 45 min.
- Gør en brandepande klar med bagepapir. (Jeg kommer mine i en kageform, så de står helt tæt sammen)
- Efter de 45 min skal dejen deles i 12 lige store stykker. (Jeg vejer dem af, for at sikre mig at de er lige store)
- Rul hver stykke og form den til en bolle.
- Kom alle 12 stykker i bradepanden.
- Sæt den til at hæve overdækket i 2 timer. (Bollerne skal fordobles i størrelse så de rører hinanden)
- Pynt dem med hakkede mandler, perlesukker eller lad dem være som de er.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bag bollerne i 14-16 min. eller indtil de er let gyldne
- Tag dem ud af formen og lad dem køle ned.
- Server med koldt smør, eller andet du foretrækker.
Velbekomme!