Juleboller

Der bliver 12 juleboller

Ingredienser:

  • 30g gær
  • 30g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2,5 dl plantemælk
  • 75g vegansk smør
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 500g hvedemel
  • 100g chokoladeknapper/hakket chokolade

Sådan gør du:

  1. Smuldre gæren i skålen og tilsæt salt og sukker.
  2. Rør godt rundt til gæren er opløst.
  3. Lun plantemælken, enten i en skål i mikroovnen eller i en gryde.
  4. Smelt smør og kom det det i skålen sammen med plantemælken. (Tjek at mælkeblandningen er lillefingervarm)
  5. Rør godt rundt.
  6. Kom halvdelen af melet i, sammen med kardemomme, vaniljesukker og kanel.
  7. Rør godt rundt og tilsæt den anden halvdel, sammen med den hakkede chokolade.
  8. Ælt dejen godt til den er ensartet og glat. Kom gerne en smule mere mel i, hvis den stadig er klistret.
  9. Sæt den til at hæve overdækket i 45 min.
  10. Gør en brandepande klar med bagepapir. (Jeg kommer mine i en kageform, så de står helt tæt sammen)
  11. Efter de 45 min skal dejen deles i 12 lige store stykker. (Jeg vejer dem af, for at sikre mig at de er lige store)
  12. Rul hver stykke og form den til en bolle.
  13. Kom alle 12 stykker i bradepanden.
  14. Sæt den til at hæve overdækket i 2 timer. (Bollerne skal fordobles i størrelse så de rører hinanden)
  15. Pynt dem med hakkede mandler, perlesukker eller lad dem være som de er.
  16. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  17. Bag bollerne i 14-16 min. eller indtil de er let gyldne
  18. Tag dem ud af formen og lad dem køle ned.
  19. Server med koldt smør, eller andet du foretrækker.

Velbekomme!

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er underskrift-1024x341.jpg

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.