Julekringle

Julestemningen når helt i top hos os, med denne lækre julekringle. Den er fyldt med den lækreste marcipanremonce og blødeste nougat, der smelter på tungen. Mums!

Der bliver til 2 store kringler.

Ingredienser:

Dejen:

  • 300g mel
  • 120g smeltet plantesmør
  • 50g sukker
  • 50g gær
  • 1 dl plantemælk/vand
  • ½ tsk. salt

Remonce:

  • 200g plantesmør
  • 200g sukker
  • 200g marcipan
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fyld:

  • Nougat (tjek om den er vegansk)

Sådan gør du:

Dejen:

  1. Start med at lune din mælk til den er ‘lillefingervarm’ (Hvis du bruger vand, så sørg for at det er lunkent)
  2. Smelt dit smør og stil til side.
  3. Smuldre din gær i en skål og kom salt og sukker ned sammen med. (Rør god rundt og gæren vil blive helt flydende)
  4. Kom din mælk ned til gæren og rør godt rundt.
  5. Tilsæt din mel, lidt efter lidt og rør godt rundt. (Dejen vil blive tør og sej)
  6. Tilsæt den smeltede plantesmør og rør i dejen til den er helt glat.
  7. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 60 min.

Remonce:

  1. Stil den smør ud i god tid så den bliver blød.
  2. Riv din marcipan på et rivejern.
  3. Bland smør og sukker godt sammen.
  4. Tilsæt kanel, vaniljesukker og marcipan og rør godt rundt til remoncen er sammenhængende.
  5. Skær din nougat ud i mindre stykker og stil til siden.

Kringlen:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Fordel dejen i to lige store dele.
  3. Ælt den en smule til den er ensartet.
  4. Kom lidt mel ud på en stor overflade.
  5. Brug en kagerulle til at rulle dejen flad. Den skal gerne være en rektangel.
  6. Kom halvdelen af din marcipanremonce på, og halvdelen af nougat stykkerne ovenpå.
  7. Lav små slidser i dejen, og flet kringlen sammen. (Eller gør som DU foretrækker.) Se billedet nedenfor, for at se hvordan jeg har gjort. Jeg er dog ikke ekspert i kringle-fletning.
  8. Pensel dejen med lidt plantemælk og drys sukker/perlesukker på.
  9. Bag dem i 15 min.

Lad dine kringler køle en smule ned før du serverer dem.

Du kan fryse kringlerne ned, og gemme dem til en dag du får uventet besøg. De smager lige så godt optøet, og så kan de lige varmes en smule for ekstra mums!

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.