Karamel Cupcakes

Lækre chokoladecupcakes med den mest fantastiske karamelsmørcreme. Jeg må indrømme, at dette nok er en af mine absolutte yndlings kager. Jeg håber, at du vil kunne lide dem, ligeså meget som jeg kan.

Der bliver omkring 24 cupcakes.

Ingredienser:

Karamel:

  • 220g sukker
  • 120g vand
  • 125 ml vegansk piskefløde

Kagen:

  • 250g hvedemel
  • 250g sukker
  • 150g banan eller æblemos
  • 50g plantesmør
  • 2 dl plantemælk
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 50g kakaopulver

Karamelsmørcreme:

  • 200g vegan block
  • 300g flormelis
  • 200g karamel

Sådan gør du:

Karamellen:

  1. Kom sukker i en gryde med tyk bund.
  2. Tilsæt vand og giv gryden nogle små ryk, så vandet kommer omkring i hele bunden.
  3. Tænd kogepladen på middelvarme, og lad din sukkerblanding komme op og koge. (IKKE RØR I GRYDEN! Dette vil få sukkeret til at klumpe, og det ønsker vi ikke)
  4. Når blandingen har fået en orange farve (se billedet nedenfor, den må gerne være endnu mere orange), skal du tage den af varmen og komme en smule af din fløde i og røre godt rundt indtil blandingen ikke bruser mere.
  5. Tilsæt fløden lidt af gangen, og når det er blevet en ensartet masse, hældes den i en stor skål.
  6. Lad karamellem køle ned ved stuetemperatur imens vi laver kagerne.

Kagen:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Gør dine muffinsforme klar. Brug gerne en muffinsholder/form. Det hjælper med at holde kagerne i form og sørge for, at de ikke flyder ud.
  3. Mos din banan og kom den i en skål sammen med sukker, og pisk det med et piskeris.
  4. Smelt plantesmør og kom det i skålen sammen med plantemælken og æblecidereddiken.
  5. Hæld så mel, vaniljesukker, bagepulver, natron og kakaopulver i.
  6. Pisk dejen i et stille tempo indtil den er ensartet.
  7. Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes 3/4 op.
  8. Bag dem i 12-14 min.
  9. Lad kagerne køle ned.

Karamelsmørcremen:

  1. Stil din vegan block ud i stuetemperatur i en halv times tid.
  2. Kom ned i en skål og pisk den indtil den er luftig.
  3. Kom flormelis i, gennem en si, gerne af flere gange.
  4. Pisk smørcremen til den er sammenhængende og glat.
  5. Kom karamellen i og pisk videre.
  6. Kom smørcremen i en sprøjtepose med den ønskede type tyl.
  7. Sprøjt smørcremen på de afkølede cupcakes og top den af med en smule mere karamel sauce.

Tip: Tag altid cupcakes med smørcreme ud af køleskabet 10-20 min før de skal serveres.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.