En skøn blanding af vanilje- og chokoladesmåkage i én lækker småkage med chokoladestykker.
Der bliver omkring 30 småkager
Ingredienser:
Chokoladedelen:
- 60g vegansk smør
- 150g sukker
- ½ dl plantemælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 200g mel
- 50g hakket mørk chokolade
Vaniljedelen:
- 60g vegansk smør
- 150g sukker
- ½ dl plantemælk
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 200g mel
- 50g hakket mørk chokolade/chokoladeknapper
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft
- Gør to bageplader klar med bagepapir
- Denne næste del skal laves med både vanilje og chokolade:
- Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål
- Bland det godt med en ske
- Kom plantemælken og kakaopulveret i og rør rundt.
- Tilsæt derefter mel, natron og bagepulver.
- Mærk efter hvordan dejen er. Den skal være blød, men en smule tør. Den må ikke hænge fast på hænderne.
- Hak chokoladen og kom den i. (Evt. undlad nogle stykker som du kan komme ovenpå de rullede småkager inden de skal i ovnen)
- Tag en smule af hver dej og form en tofarvet lille kugle.
- Rul ca. 30 småkager til små kugler og som 5×4 på en bageplade.
- Bag småkagerne i ovnen i 8-12 min*
* Det kommer an på om du foretrækker sprøde småkager eller mere bløde småkager. Jo længere tid de får, jo mere sprøde, og fladere bliver de. Hold øje med dem. - Lad småkagerne køle i minimum 30 min på bagepladen inden de serveres.
Velbekomme!