Denne marmorkage blander det bedste af en chokoladekage og en vaniljekage, med en lækker glasur.
Der bliver til en springform eller brødform
Ingredienser:
Kagen:
- 375g hvedemel
- 375g sukker
- 225g æblemos
- 75g plantesmør
- 3 dl plantemælk
- 3 tsk,. bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. kakaopulver*
* Skal kun i den ene halvdel af den opdelte dej
Glasuren:
- 250g flormelis
- 2 spsk kakaopulver *
- 50g plantesmør
- 5-6 spsk vand
* Skal kun i den ene halvdel af den opdelte glasur
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 200 grader
- Gør springform eller brødform klar, alt efter hvilken form du ønsker kagen.
- Jeg vil anbefale at bruge bagepapir i bunden, eller smøre den rigtig godt med fedtstof.
- Kom æblemos og sukker i en skål og bland det med et piskeris.
- Kom derefter smeltet margarine og plantemælk i, og pisk godt.
- Kom så mel, vaniljesukker og bagepulver i og rør godt til dejen næsten er ensartet. Der må gerne være små bitte klumper.
- Kom derefter halvdelen af dejen i en ny skål og tilsæt de 3 spsk. kakaopulver til den ene af skålene.
- Nu har du to skåle, en med vaniljedej og en med chokoladedej.
- Kom lidt af hver dej i formen af gangen så der kommer lyse og mørke pletter i kagen.
- Bland det IKKE sammen i formen så et bliver ensartet.
- Fortsæt til du har brugt alt dejen fra begge skåle.
- Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 40-45 min.
- Lad kagen køle ned
Lav glasuren mens kagen køler:
- Kom flormelis, smør og vand i en skål.
- Rør godt rundt til glasuren er ensartet.
- Kom 1/3 af glasuren i en skål og stil den væk.
- Kom så 2 spsk. kakaopulver i skålen og rør rundt.
- Stil glasuren på køl indtil den skal bruges.
- Lav nu dit ønskede marmor mønster på din kage.
Bon Appétit