Franskbrød med kerner

Der bliver to store franskbrød

Ingredienser:

  • 700-800g hvedemel
  • 150g havregryn
  • 50g gær
  • 6 dl plantemælk (stuetemperatur)
  • 50g plantesmør/margarine
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1,5 dl solsikkekerner
  • 1,5 dl græskarkerner
  • Sesam, birkes eller solsikkekerner til toppen

Sådan gør du:

  1. Start med at smuldre gæren i mindre stykker, i en stor skål
  2. Kom salt ned i skålen og rør godt rundt. Dette vil få gæren til at smelte.
  3. Smelt plantesmøren og kom det i skålen, sammen med plantemælken.
  4. Rør godt rundt og kom herefter havregryn, solsikkeker og græskarkerner i.
  5. Kom mel i, lidt efter lidt.
  6. Ælt dejen til den er en ensartet masse.
  7. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.
  8. Gør en bageplade eller to franskbrødsforme klar.
  9. Drys lidt mel på bordet og kom dejen derpå
  10. Ælt dejen godt og del den så i to lige store dele.
  11. Hvis du bruger forme, kan du komme de to dele i hver sin form. Ellers form dine to stykker til aflange franskbrød på bagepladen.
  12. Kom dit valgte topping på brødet.
  13. Lad dem efterhæve tildækket i 30 min.
  14. Rids tre linjer i franskbrødet
  15. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad dem varme op, mens franskbrødet hæver.
  16. Bag brødene i 35-40 minutter.
  17. Lad dem køle ned og nyd dem herefter med hvad end du foretrækker.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.