Den lækre traditionelle mazarintærte med lækker sprød chokolade på toppen. Den smager fantastisk i sig selv, men kan også nemt laves til en jordbærtærte.
Kagen passer i en 20-22 cm form
Ingredienser:
- 150g marcipan
- 100g sukker
- 100g æblemos
- 80g mel
- 100g blødt vegan block
- 2 spsk. mandelessens*
- 1 tsk. bagepulver
* Kan undlades, men hjælper med at give ekstra smag. - 100g vegansk chokolade
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader, og klargør til form enten med bagepapir eller smør den med fedtstof.
- Riv marcipanen på et rivejern
- Kom sukker, æblemos og marcipan i en skål og pisk det godt til massen bliver ensartet.
- Tilsæt smør og pisk igen.
- Tilsæt mel, mandelessens og bagepulver og pisk igen til massen er luftig og ensartet.
- Kom dejen i ovnen og bag bagen i 30-35 min. Tjek evt. med en tandstik om kagen er færdig.
- Når kagen er kølet ned, kan du smelte chokolade og komme den ovenpå.
- Server den som den er, eller lav den om til en jordbærtærte.
Bon appétit!