En amerikansk klassiker i en vegansk udgave. Denne kage er en perfekt blanding af vanilje og chokolade, toppet med den lækreste citronsmørcreme. Den perfekte blanding af sød og syrlig.
Der bliver til to springforme af 22 cm.
Ingredienser:
Kagen:
- 150g æblemos
- 2 dl plantemælk
- 2 spsk. æblecidereddike
- 50g smeltet smør
- Vegansk rød farve
- 250g mel
- 250g sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 3 tsk. vaniljesukker
- 15g kakaopulver
- ½ tsk. salt
Smørcremen
- 300g vegan block
- 700g flormelis
- 5 spsk. citronsaft.
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smør dine forme og drys/ryst et tynd lag mel over smørlaget. (Vælg de forme du vil bruge. Jeg brugte 4 ret flade forme, til en 4-lags kage. Du kan selv fordele dejen som du vil. Du kan bruge én springform til hele kagen, hvis du ønsker.)
- I en skål kommer du alle de våde ingredienser og rører godt sammen.
- Kom derefter alle de tørre ingredienser i en anden skål og bland dem godt sammen.
- Den røde farve skal tilsættes skålen med de våde ingredienser. (Farven skal være meget rød, tilsæt hellere for meget end for lidt.)
- Hæld dine tørre ingredienser ned til de våde af flere omgange og pisk let med et piskeris.
- Fordel dejen ud i dine forme.
- Alt efter hvor mange forme du har brugt, ændrer bagetiden sig.
– Én stor springform skal have omkring 40-45.
– To springforme skal have omkring 20-25 min.
– Fire springforme skal have omkring 10 min. - Lad kagerne køle helt ned.
Smørcremen:
- Stil din vegan block ud og lad den stå i 30-60 min indtil den er blevet blødere.
- Pisk den indtil den er luftig og lysere.
- Kom flormelis i, igennem en i, lidt efter lidt.
- Tilsæt citronsaften og pisk igen.
- Smørcremen skal være blød og luftig og ikke for hård. Tilsæt mere væske til du opnår den ønskede effekt.
- Hvis du har lavet flere lag, så kom smørcreme ind imellem lagene.
- Dekorer kagen/kagerne med smørcremen som ønsket. Farv gerne smørcremen, og dekorer med forskellige tyller i sprøjteposer.
Bon Appétit!
Har du prøver at lave den glutenfri ? Kan desværre ikke tåle gluten
Hej Pia. Det har jeg desværre ikke, men du kan prøve at erstatte mel med boghvedemel.
Mvh Josefine