Lækre romkugler eller trøfler som vi kalder dem i vestjylland, men uden den dårlige samvittighed. Disse er perfekte til børnenes madpakker (eller de voksnes) og de smager helt perfekt.
Der bliver omkring 20-30 kugler, alt efter størrelse.
Ingredienser:
- 240g sorte bønner, limabønner eller kikærter
- 50g cashew nødder***
- 20 dadler uden sten
- 2 dl havregryn
- 5 spsk. kakao
- 4 spsk. peanutbutter
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1-2 spsk. rom essens*
- 1-2 spsk. mandel essens*
- 2-4 spsk. plantemælk**
- Kokosmel, krymmel, hakkede nødder eller andet til at rulle dem i.
* Det er en smagssag hvor meget du vil have i. Du kan også udelade enten rom eller mandel essens hvis du fortrækker den ene.
** Kom dette i, hvis massen er for tør.
***Kan undlades eller erstattes af mandler
Sådan gør du:
- Start med at komme dine bønner/kikærter i foodprocessoren og pulser et par gange. Tilsæt havregryn og pulser igen.
- Kom de resterende ingredienser i og lad dejen samle sig.
- Sluk den nogle gange og skrab siderne ned.
- Hvis massen er for tør kan du tilsætte plantemælken.
- Når massen har den ønskede konsistens skal den ud på en tallerken.
- Fordel massen jævnt på tallerkenen om kom den i fryseren i 30-45 min. Dette gør hele ‘rulleprocessen’ nemmere.
- Kom dit valgte topping i en skål.
- Form dine romkugler i ønskede størrelse mellem håndfladerne.
- Rul dem i din topping og gentag indtil alle romkugler er formet og dækket med topping.
- Stil dem i køleskabet og server dem efterhånden.
- Jeg ruller mine små som havregryns kugler, og kommer et par i min søns madpakke hver dag.
Velbekomme