Sunde romkugler

Lækre romkugler eller trøfler som vi kalder dem i vestjylland, men uden den dårlige samvittighed. Disse er perfekte til børnenes madpakker (eller de voksnes) og de smager helt perfekt.

Der bliver omkring 20-30 kugler, alt efter størrelse.

Ingredienser:

  • 240g sorte bønner, limabønner eller kikærter
  • 50g cashew nødder***
  • 20 dadler uden sten
  • 2 dl havregryn
  • 5 spsk. kakao
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 spsk. rom essens*
  • 1-2 spsk. mandel essens*
  • 2-4 spsk. plantemælk**
  • Kokosmel, krymmel, hakkede nødder eller andet til at rulle dem i.
    * Det er en smagssag hvor meget du vil have i. Du kan også udelade enten rom eller mandel essens hvis du fortrækker den ene.
    ** Kom dette i, hvis massen er for tør.

    ***Kan undlades eller erstattes af mandler

Sådan gør du:

  1. Start med at komme dine bønner/kikærter i foodprocessoren og pulser et par gange. Tilsæt havregryn og pulser igen.
  2. Kom de resterende ingredienser i og lad dejen samle sig.
  3. Sluk den nogle gange og skrab siderne ned.
  4. Hvis massen er for tør kan du tilsætte plantemælken.
  5. Når massen har den ønskede konsistens skal den ud på en tallerken.
  6. Fordel massen jævnt på tallerkenen om kom den i fryseren i 30-45 min. Dette gør hele ‘rulleprocessen’ nemmere.
  7. Kom dit valgte topping i en skål.
  8. Form dine romkugler i ønskede størrelse mellem håndfladerne.
  9. Rul dem i din topping og gentag indtil alle romkugler er formet og dækket med topping.
  10. Stil dem i køleskabet og server dem efterhånden.
  11. Jeg ruller mine små som havregryns kugler, og kommer et par i min søns madpakke hver dag.

Velbekomme

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.