Flødeboller

Lækre veganske flødeboller med vanilje eller hindbær, dækket af skøn knasende chokolade og toppet med kokos eller hindbær.

Ingredienser:

Bund:

Vælg mellem:
  • Marie kiks
  • Marcipan (200g marcipan + flormelis)*
  • Andre kiks fx. oreos, digestive mm.
    * (se fremgangsmåde længere nede)

Skum:

  • 100g reduceret aquafaba
  • 1 tsk. citronsaft
  • 220g sukker
  • 65g glukosesirup
  • ½ dl. vand
  • 15g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker

Tip: Ønsker du hindbær eller jordbærsmag, så tilsæt 2 spsk. knust frysetørret hindbær/jordbær.

Overtræk:

  • 300g vegansk mørk chokolade
  • 75g kakaosmør*
    * Kan undlades, men det gør chokoladen meget nemmere at arbejde med.

Forslag til topping:

  • Frysetørret hindbær/jordbær
  • Hakkede nødder
  • Kokosmel

En lille sammenkogt video af hvordan jeg laver mine flødeboller.

Sådan gør du:

Marcipan bunde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og gør en bageplade klar.
  2. Rul din marcipan ud på en bund af flormelis og drys lidt flormelis over massen. Udstik marcipanen med mundstykket af et glas. (Du kan vælge glasset ud fra hvor store dine flødeboller skal være.)
  3. Udstik så mange du kan og rul nu marcipanen ud på nu og udstik igen, så ingen marcipan går til spilde.
  4. Bag dem i ovnen i ca. 5-8 minutter.
  5. Lad dem køle helt ned før du kommer skummet på.

Skummet:

  1. Start med at komme din aquafaba i din røremaskine og start med at piske den på høj hastighed. Når den begynder at skumme, tilsæt da din citronsaft. Lad den piske mens vi laver sukker blandingen.
  2. Kom 220g sukker, 65g glukosesirup og ½ dl vand i gryden. bland det godt og bring det til kog. Det skal koge indtil massen rammer en temperatur på 118 grader.
  3. Når din aquafaba er pisket helt stiv som på billedet nedenfor, kommer du 15g sukker og vaniljesukker i og pisker igen i 2 min.
  4. Sæt din røremaskine til den højeste indstilling og tilsæt din varme sukkermasse i en tynd stråle. Når det hele er tilsat, så lad din masse piske i 10 min. indtil massen er kølet mere ned. Massen skal blive sej og tyk.
  5. Hvis du ønsker smag, så tilsæt din frysetørret hindbær/jordbær nu og pisk indtil det inkorporeret.
Sådan skal din aquafaba se ud
før du tilsætter sukkermassen

Sammensætning:

  1. Læg dine bunde ud på et stykke bagepapir og kom din skum i en sprøjtepose med en tyl efter dit eget ønske.
  2. Pres din skum ud på bunden og form dine flødeboller.
  3. Lad dem stå og tørre mens du laver chokoladeovertrækket. (Sæt dem gerne på køl hvis du kan)
  4. Hak din chokolade i mindre stykker og opvarm den over vandbad eller i mikroovnen. Start med halvdelen af chokoladen, da det er vigtigt at chokoladen ikke bliver for varm. Når din chokolade næsten er helt smeltet, rør så rundt og tilsæt resten + kakaosmør. Rør godt rundt. Hvis du bruger mørk chokolade, så skal temperaturen ramme 33 grader, før din chokolade er den rette temperatur.
  5. Hæld chokoladen over i et glas/skål, som dine flødeboller kan være i.
  6. Dyp dine flødeboller i chokoladen og stil dem tilbage på bagepladen.
  7. Kom det ønskede topping på mens chokoladen er smeltet.
  8. Stil dine flødeboller på køl i en halv time og server.

Bon Appétit!

Josefine Oehlenschlæger

5 Comments

    • Klik der hvor der står “reduceret aquafaba” og så kommer du ind på siden der fortæller hvordan det skal gøres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.