Der bliver to store franskbrød
Ingredienser:
- 700-800g hvedemel
- 150g havregryn
- 50g gær
- 6 dl plantemælk (stuetemperatur)
- 50g plantesmør/margarine
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- 1,5 dl solsikkekerner
- 1,5 dl græskarkerner
- Sesam, birkes eller solsikkekerner til toppen
Sådan gør du:
- Start med at smuldre gæren i mindre stykker, i en stor skål
- Kom salt ned i skålen og rør godt rundt. Dette vil få gæren til at smelte.
- Smelt plantesmøren og kom det i skålen, sammen med plantemælken.
- Rør godt rundt og kom herefter havregryn, solsikkeker og græskarkerner i.
- Kom mel i, lidt efter lidt.
- Ælt dejen til den er en ensartet masse.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.
- Gør en bageplade eller to franskbrødsforme klar.
- Drys lidt mel på bordet og kom dejen derpå
- Ælt dejen godt og del den så i to lige store dele.
- Hvis du bruger forme, kan du komme de to dele i hver sin form. Ellers form dine to stykker til aflange franskbrød på bagepladen.
- Kom dit valgte topping på brødet.
- Lad dem efterhæve tildækket i 30 min.
- Rids tre linjer i franskbrødet
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad dem varme op, mens franskbrødet hæver.
- Bag brødene i 35-40 minutter.
- Lad dem køle ned og nyd dem herefter med hvad end du foretrækker.
Velbekomme!