Denne kage er den perfekte blanding af lækker kiks, blød chokolademousse og skøn hindbærgele. Den søde mousse og den syrlige hindbær komplimenter hinanden på en helt vidunderlig måde.
Der bliver til én kage af en springform på 18-22 cm
Ingredienser:
- 1 pakke double oreos
- 15 Marie kiks
- 100g smeltet vegansk smør
- 1 brik Alpro whipped
- 1 tsk. Vanilje sukker
- 1,5 tsk citronsaft/æblecidereddike
- 100g smeltet vegansk chokolade
- 250g kolde/frosne hindbær
- 0.5 dl vand
- 1 brev Vegegel fra Dr. Oetker
- Evt. topping som bær, nødder, frugt, blomster.
Se denne lille video, for at se hvordan jeg laver min kage.
Sådan gør du:
- Klip et stykke bagepapir ud der passer til bunden af din springform og læg den nederst.
- Kom dine oreos og mariekiks i en foodprocessor eller minihakker og ‘blend’ indtil de er helt knuste.
- Kom den smeltede smør ned til de knuste kiks og ‘blend’ til massen er ensartet og har samlet sig lidt.
- Pres din kikseblanding ned i springformen med en dejskraber og glat godt ud.
- Stil den i fryseren.
- Pisk din Alpro whipped, sammen med vaniljesukker og citron/æblecidereddike til den stivner.
- Kom det smeltede chokolade ned i skålen og vend forsigtigt indtil alt chokoladen er inkorporeret.
- Tag springformen ud af fryseren, kom til chokolademousse i, og glat den ud så den er jævn.
- Stil til den tilbage i fryseren.
- Blend dine hindbær med 0,5 dl vand. Du skulle gerne have omkring 3 dl blendet væske.
- Kom 1 dl af væsken i en gryde sammen med ét brev vegegele.
- Pisk det over medium varme indtil massen bliver tyk.
- Bland massen med de resterende 2 dl. (Sørg for at piske det godt sammen, så massen med gelen, er helt inkorporeret.)
- Tag springformen ud af frysren, kom hindbærmassen på, og glat den ud så den er jævn.
- Stil den i køleskabet i minimum 2 timer før servering.
Bon Appétit!