Karamel Sauce

Ingredienser:

  • 220g sukker
  • 120g vand
  • 125 ml vegansk piskefløde

Tilsæt 1 knivspids flagesalt/middelhavssalt hvis du ønsker saltkaramel

Sådan gør du:

  1. Kom sukker i en gryde med tyk bund.
  2. Tilsæt vand og giv gryden nogle små ryk, så vandet kommer omkring i hele bunden.
  3. Tænd kogepladen på middelvarme, og lad din sukkerblanding komme op og koge. (IKKE RØR I GRYDEN! Dette vil få sukkeret til at klumpe, og det ønsker vi ikke)
  4. Når blandingen begynder at få en orange farve (se billedet nedenfor), skal du tage den af varmen og komme en smule af din fløde i og røre godt rundt indtil blandingen ikke bruser mere.
  5. Tilsæt fløden lidt af gangen, og når det er blevet en ensartet masse, hældes den i en stor skål.
  6. Lad karamellem køle ned ved stuetemperatur (når den er kølet ned kan du sætte den på køl)
  7. Brug karamellen i dine ønskede opskrifter

Tip: Du kan bruge din karamel til fyldte chokolader, til topping på skumfiduser, eller til fyld i kager, som set på billedet nedenfor. Den er fx perfekt i Snickers kage.

Velbekomme!

Josefine Oehlenschlæger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.