Ingredienser:
- 220g sukker
- 120g vand
- 125 ml vegansk piskefløde
Tilsæt 1 knivspids flagesalt/middelhavssalt hvis du ønsker saltkaramel
Sådan gør du:
- Kom sukker i en gryde med tyk bund.
- Tilsæt vand og giv gryden nogle små ryk, så vandet kommer omkring i hele bunden.
- Tænd kogepladen på middelvarme, og lad din sukkerblanding komme op og koge. (IKKE RØR I GRYDEN! Dette vil få sukkeret til at klumpe, og det ønsker vi ikke)
- Når blandingen begynder at få en orange farve (se billedet nedenfor), skal du tage den af varmen og komme en smule af din fløde i og røre godt rundt indtil blandingen ikke bruser mere.
- Tilsæt fløden lidt af gangen, og når det er blevet en ensartet masse, hældes den i en stor skål.
- Lad karamellem køle ned ved stuetemperatur (når den er kølet ned kan du sætte den på køl)
- Brug karamellen i dine ønskede opskrifter
Tip: Du kan bruge din karamel til fyldte chokolader, til topping på skumfiduser, eller til fyld i kager, som set på billedet nedenfor. Den er fx perfekt i Snickers kage.
Velbekomme!