Snickers Kage

Denne kage er ren luksus! Lækker chokoladekage, peanutbuttersmørcreme, knasende peanuts og lækker chokolade. Det er den ultimative snickers kage. Den kræver også en smule dedikation, men man behøver ikke, at lave den så stor som jeg har gjort her. Halver blot opskriften, og du beholder smagen, men gør det nemmere for dig selv. Jeg håber, at du vil elske den ligeså meget som jeg gør!

Der bliver en 3-lags kage til omkring 20 personer

Ingredienser:

Kagen:

  • 225g æblemos
  • 375g sukker
  • 75g vegansk smør
  • 3 dl. plantemælk
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 75g kakaopulver
  • 375g hvedemel
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • 3 tsk. bagepulver

Karamellen:

  • 220g sukker
  • 120g vand
  • 125ml vegansk piskefløde

Peanutbuttersmørcremen:

  • 400g vegan block
  • 800g flormelis
  • 150g peanutbutter
  • 75 ml plantemælk

Topping:

  • 150g hakkede saltede peanuts

Tips:

  • Du kan bruge den sidste deciliter piskefløde, og blande den med 100g hakket chokolade.
    Varm den i små intervaller i mikroovnen til du har en lækker ganache.
    Brug den som drip på kagen (se video i bunden), eller som et lag chokoladen på toppen.
  • Lav gerne karamellen, kagen eller smørcremen over flere dage. Så virker det ofte mere overskueligt.

Sådan gør du:

Kagen:

  1. Start med at smøre siderne på dine forme ind i fedtstof, og drys efter med mel. Sørg for at det overskydende mel kommer ud. Klip bagepapir ud så det passer i bunden af formene.
  2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  3. Smelt din smør, og bland din mælk med æblecidereddiken.
  4. Kom æblemos og sukker i en stor skål og rør rundt med et piskeris.
  5. Tilsæt smør og mælkeblandingen og rør igen.
  6. Tilsæt kakaopulver, mel og vaniljesukker og pisk godt til dejen er ensartet.
  7. Tilsæt bagepulver og natron, og rør forsigtigt rundt indtil de er inkorporeret i dejen.
  8. Fordel dejen lige i dine forme. Du kan bruge 2-5 forme, alt efter hvor lag du ønsker.
  9. Bag dine kager i ovnen. Mine tre forme skulle have omkring 20-25 min. Har du flere, skal de have mindre tid, og har du kun to, skal de have mere.
  10. Tag kagerne ud og lad dem køle ned. Tag gerne siderne af hvis du har brugt en springform.

Karamellen:

  1. Kom sukker i en gryde med tyk bund. Tilsæt vand og giv gryden nogle små ryk, så vandet kommer omkring i hele bunden.
  2. Tænd kogepladen på middelvarme, og lad din sukkerblanding komme op og koge. (IKKE RØR I GRYDEN! Dette vil få sukkeret til at klumpe, og det ønsker vi ikke)
  3. Når blandingen begynder at få en orange farve (se billedet nedenfor), skal du tage den af varmen og komme en smule af din fløde i og røre godt rundt indtil blandingen ikke bruser mere.
  4. Tilsæt fløden lidt af gangen, og når det er blevet en ensartet masse, hældes den i en stor skål.
  5. Lad karamellem køle ned ved stuetemperatur.

Peanutbuttersmørcremen:

  1. Tag din vegan block ud af køleskabet og lad den blive blød ved stuetemperatur.
  2. Pisk din smør sammen med peanutbutter i et par minutter til blandingen er luftig.
  3. Tilsæt halvdelen af flormelisen gennem en si.
  4. Pisk indtil massen er ensartet
  5. Tilsæt resten af flormelisen gennem sien.
  6. Pisk igen.
  7. Tilsæt plantemælken og pisk igen til massen er ensartet og luftig.

Samling af kagen:

Se video i bunden, hvor jeg viser, hvordan jeg har samlet min.
  1. Sørg for at have alle dine ingredienser klar, og helt afkølet.
  2. Skær toppen af dine kager så overfladen er helt flad og ikke buler op i midten. (Gem kageresterne og lav trøfler eller spis dem som de er)
  3. Kom smørcremen i en pose med en tyl.
  4. Kom en smule smørcreme på et kagefag, tallerken eller hvad du vil have kagen på.
  5. Kom det første kage kag på. Dæk kagen med et tynd lag smørcreme og lav så en ‘pølse’ rundt i kanten ovenpå laget af smørcreme. Dette skal være en barriere for karamellen, så den ikke flyder ud.
  6. Kom karamel i midten og drys med hakkede peanuts.
  7. Læg det næste lag kage på, og fortsæt med smørcreme/karamel/peanuts.
  8. Kom det sidste lag kage på og top med smørcreme. Kom det på siderne og glat kagen ud.
  9. Stil den på køl indtil smørcreme har sat sig (omkring 30-60 min).
  10. Tag kagen ud og giv den et lag smørcreme mere, så man ikke kan se kagelagene igennem.
  11. Nu har du din kage klar til at pynte som du ønsker. Brug en stjernetyl og lav små kyskager forme på toppen, eller hæld karamel ud på toppen og drys med peanuts. Du kan også komme hakket chokolade/chokoladeknapper på.
  12. Lad kagen stå på køl igen. Tag den gerne ud 15-30 min før den skal serveres.

Velbekomme!

Sammenkogt video af hvordan jeg har samlet min kage.

Josefine Oehlenschlæger

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.